Salvia Paradise Kari indické 100 g


Salvia Paradise Kari indické 100 g

Zdraví | Zdravá výživa | Vegetariáni a vegani | Problematiky | Imunita| obranyschopnost | Imunita trávicího traktu | Části těla | Trávicí ústrojí | Normální trávení | Krev a krvetvorba | Ředění krve | Zažívání a vyměšování | Střeva | Játra| žlučník | Játra | Ochucovadla | Koření

👌 Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích. Použití: Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí. Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme: 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,½ šálku dlouhozrnné rýže,1 šálek kuřecího vývaru,1–1,5 lžíce kari indického,½ lžíce mletého chilli,3 lžíce sekané cibule,2 lžíce mletého česneku,½ lžíce sekané červené papriky. Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu. Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %)...


Salvia Paradise Kari indické 100 g 4,25 (85%) 43 x hodnotené

Sociální sítě
facebook youtube
salvia paradise kari indické 100 g za super ceny
© 2024 Kontakt