Základní údaje o produktu: | |
---|---|
Kategorie: | Zdravá výživa |
Dodavatel: | Wolfberry |
Cena: | 76 Kč |
Wolfberry Kypřící prášek do pečiva BIO 200 g Wolfberry
5 (100%) 49 hodnocení
|
Jak používat BIO kypřící prášek do pečivaPoužijeme jej stejným způsobem jako běžný kypřící prášek. Na 500 g sypkých surovin přidáme 3 lžičky (21 g) prášku. Nahrazujeme-li tímto práškem běžný kypřící prášek v sáčku, potom tři lžičky tohoto prášku odpovídají 1 sáčku běžného prášku do pečiva. Kypřící prášek z jedlé sody a vinného kamene má sklon začít kypřit již při pokojové teplotě. Proto doporučujeme vkládat těsto do trouby a péci co nejdříve po zapracování kypřícího prášku. To se týká zejména řidších třených těst. CharakteristikaKypřicí prášek je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva. Funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí. Tím vznikají bublinky, které těsto nakypřují. BIO kypřící prášek je bezlepkový a bezfosfátový. Regulátorem kyselosti je vinný kámen neboli hydrogenvinan draselný, kypřící látkou jedlá soda neboli hydrogenuhličitan sodný. Po kypřícím prášku sáhneme v případech, kdy nechceme v pečivu nežádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek z droždí.