Základní údaje o produktu: | |
---|---|
Kategorie: | Vegetariáni a vegani |
Dodavatel: | Salvia Paradise |
Cena: | 168 Kč |
Salvia Paradise Kari thajské 250 g
3 (60%) 44 hodnocení
|
Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři. Použití: Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách. Na Thajské kuřecí kari potřebujeme: 2 ks šalotky nebo 1 cibuli,1 ks citronové trávy – lemongrass,1 lžíci rostlinného oleje,2 polévkové lžíce thajského kari,4 ks kuřecích prsou (na kostičky),1 polévkovou lžíci rybí omáčky,1 lžičku cukru (nejlépe hnědého),šťávu z limetky,400 ml kokosového mléka,20 g koriandru. Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží.